Registrering af domænenavn med æ eller ae?

Dette er et spørgsmål, som vi blev stillet for nylig. der sker ofte, at folk retter henvendelse vedr. æ, ø eller å uden at have læst vores artikel herom på hjemmesiden, men vi hjælper gerne vores besøgende bedst muligt med at registrere deres ønskede domænenavn.

Denne gang omhandlede det en besøgende, som ønskede at registrere et domænenavn, hvorfra han ønskede at skrive om rotteproblemer i Danmark samt sælge rottefælder. Han havde anskaffet sig både rottefaelder.dk og rottefælder.dk – men han var ikke sikker på, hvilket domænenavn, han skulle bruge til hjemmesiden.

Vi forklarede ham, at begge dele ville virke fint, men at det er be3dst at gå efter de internationale udgaver af æ, ø og å, når de skal indgå i adresselinjen. Google og Microsoft hævder, at de danske bogstaver bliver læst og fortolket, som de skal – men der var engang, hvor det ikke var tilfældet. Derfor anbefaler vi altid, at gå med livrem og seler og vælge den internationale metode. Altså ae, oe og aa.

I dette tilfælde hjalp vi ejeren af rottefælder.dk med at sætte hans domæne op, så han kunne begynde at lave sin hjemmeside. I og med at han havde registreret begge domæner, satte vi hans hjemmeside op på det domæne, som hedder rottefaelder.dk – og så lavede vi en 301 redirect fra rottefælder.dk. Hvis man besøger hjemmesiden, kan man se, at der står rottefælder med “ae” i adresselinjen. Det kan læses af alle browsere på stort set alle sprog i verden. Det kan v i desværre ikke garantere, at “æ” også kan.

Ovenstående forklarer vores holdning til det dilemme, som mange danskere står overfor, når de skal lave deres hjemmeside. Vores holdning vil nok forblive uændret. I hvert fald indtil du ser domæneguide.dk i adresselinjen, når du besøger vores hjemmeside. Ja, det er nemlig rigtigt. Vi har fra start været igennem samme overvejelser som den besøgende, som rettede henvendelse vedr. æ eller ae.

Og man kan selv se, hvad vi valgte at gå med.